Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Iemand die waakt in de nacht

In Kerk&Leven verscheen een artikel over de nachtzorg. Een mooi verhaal dat niet enkel bij kerst voor extra warmte zorgt.

Lees hier het artikelLees de rest van dit artikel...
E-mail |

10 jaar nachtzorg vieren

Naar aanleiding van de langste nacht zet Landelijke Thuiszorg de nachtzorg in de schijnwerpers. Want dankzij nachtzorg kunnen veel zorgbehoevenden langer thuis wonen.
Landelijke Thuiszorg viert bovendien 10 jaar nachtzorg in Vlaams-Brabant en trakteert de nachtverzorgenden op 20 december op een verwenontbijt in Tildonk.

 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg verlaagt drempels voor opleiding tot knelpuntberoep

De vraag naar enthousiaste werkkrachten in de zorgsector is heel hoog. Landelijke Thuiszorg wil mensen die nog twijfelen, over de streep trekken door de opleiding in stappen aan te bieden. Kandidaten krijgen zo een beter beeld van de job, mogen hun definitieve keuze nog even uitstellen en kunnen toch al aan de slag op de arbeidsmarkt.

Marleen Vanhees, directeur Landelijke Thuiszorg: “Mensen mogen bij ons eerst proberen en ervaren. Dat werkt beter dan te beginnen met een opleiding zonder te weten of men een richting wel aankan. Daarom bestaat onze nieuwe opleiding voortaan uit twee volwaardige onderdelen die elk tot een attest leiden.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Week van de borstvoeding


Landelijke Thuiszorg bezit sinds 2009 het label van Borstvoedingsvriendelijke organisatie. Onze kraamverzorgenden zijn professioneel opgeleid om jou en je partner tijdens de kraamperiode zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen bij de voeding van je baby.
Onze kraamzorg is er voor alle jonge gezinnen. Ook als je geen borstvoeding kan of wil geven, omringen we je met de beste zorg en ondersteuning.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Roken... Zet er een punt achter!


Elk jaar is er op 31 mei Werelddag zonder Tabak.
Uit een recent onderzoek van Stichting tegen Kanker blijkt dat wel 65 % van de rokers graag zou stoppen. En hulp is nodig. Een roker heeft namelijk bijna drie keer meer kans om van die slechte gewoonte af te raken met professionele hulp. En die hulp kan ook jij krijgen, en wel volledig gratis!


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Alleen een premie lost het probleem niet op

Landelijke Thuiszorg pleit voor structurele overheidssteun voor woningaanpassingsdiensten.
De Vlaamse Regering keurde een premie goed voor aanpassing van de woning aan de noden van 65-plussers. Een goede zaak want nog teveel ouderen wonen in een onaangepaste woning. Maar een premie geven alleen volstaat niet, waarschuwt Landelijke Thuiszorg. Enkel met een premie starten ouderen de broodnodige werken nog niet op. Er zitten te veel praktische drempels in de weg. Met een goede begeleiding en ondersteuning via aangepaste dienstverlening lukt dat wel. Daarom is structurele overheidssteun voor woningaanpassingsdiensten dringend nodig.

 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Dag van de Zorg

Een hele week zetten we onze opleidingscentra in de kijker. De opleiding van Landelijke Thuiszorg bestaat in 2019 al een halve eeuw! Tijdens de Week van de Zorg staat het brein centraal. Prima thema dus om ook de 50ste verjaardag van onze opleiding te vieren, met elke dag een 'brainy' activiteit in onze opleidingscentra. Volg alles op de voet op onze facebookpagina (@zorglandelijkethuiszorg)

Apotheose van deze week is de Dag van de Zorg.
Op zondag 17 maart zetten we onze deuren wagenwijd open in het opleidingscentrum van Geel.

 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Gezocht: taal- en leercoachen voor onze 3 opleidingscentra

Zin om zelf taal- en leercoach te worden? Of ken je iemand die dit graag zou doen? Voor onze opleidingscentra in Wijgmaal, Bilzen en Geel zoeken we coachen voor de ondersteuning van sommige cursisten.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Warme aandacht voor personen met zorgnoden dankzij verwenzorg.

Een bad nemen thuis zit er niet altijd meer in, omdat de woning niet is aangepast aan de noden van de zwaar zorgbehoevende of omdat dit gewoonweg niet meer lukt. Zorgbehoevende personen komen daarenboven nog weinig het huis uit. Dan doet het dubbel zoveel deugd om eens van die vier muren weg te kunnen voor een dagje verwenzorg.

Suzanne vertelt met pretlichtjes in haar ogen: “Het doet zo’n deugd om nog eens tijd te nemen voor een lekker warm bad met van die heerlijke geurtjes. Dan naar de kapper en de pedicure. Ik voel me nadien als herboren, zo fris en monter. Die extra aandacht en extra tijd, daar geniet ik met volle teugen van en ik kom nog eens mijn huis uit.”

Landelijke Thuiszorg werkt voor verwenzorg samen met een veertigtal woonzorg- en dienstencentra of de verwendag kan doorgaan in de kleinschalige dagopvanginitiatieven, de eigen CADO’s. De verwenzorg wordt geboden door de vaste verzorgende aan huis en dit blijkt een grote meerwaarde. Omwille van de al bestaande warme band ligt de drempel veel lager en het comfort hoger.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

YOUCA Day in dagopvang CADO van Landelijke Thuiszorg

Op 18 oktober 2018 doet Landelijke Thuiszorg mee aan de YOUCA - Youth for Change and Action - Day, vroeger Zuiddag. Uit de massale aanvragen werd...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 1 van 9Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste