Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Roken... Zet er een punt achter!

Elk jaar is er op 31 mei Werelddag zonder Tabak.
Uit een recent onderzoek van Stichting tegen Kanker blijkt dat wel 65 % van de rokers graag zou stoppen. En hulp is nodig. Een roker heeft namelijk bijna drie keer meer kans om van die slechte gewoonte af te raken met professionele hulp. En die hulp kan ook jij krijgen, en wel volledig gratis!

Dit jaar focust Werelddag Zonder Tabak op het verband tussen tabak en de gezondheid van je longen. Rokers hebben namelijk meer kans op longkanker, chronisch longlijden, chronische bronchitis en longemfyseem. Op 31 mei organiseren 46 ziekenhuizen een sensibiliseringsdag rond nicotineverslaving. Je kan er terecht voor 3 gratis tests: een evaluatietest van je nicotineverslaving, een meting van de hoeveelheid CO in je longen en een evaluatie van je reële longleeftijd. Na de tests ontvang je een persoonlijk paspoort dat je met een hulpverlener grondiger kan analyseren. Samen bespreken jullie de gepaste hulp en ondersteuning, zodat je slaagkansen zo groot mogelijk zijn.

Ontdek het dichtstbijzijnde deelnemende ziekenhuis op www.dagzondertabak.be. Op 31 mei ontvangen professionelen uit de gezondheidszorg je zonder afspraak. Ze helpen jou de eerste stappen zetten om je te verlossen van de sigaret!
Je kan ook contact opnemen met Tabakstop, een gratis dienst die helpt te stoppen met roken. Op het nummer 0800 111 00 kom je met een erkende tabakoloog in contact. Tabakstop is bereikbaar op weekdagen tussen 15u en 19u, of via www.rookstopmethulp.be

E-mail |